Samček Mak

Rodovniško ime: Moetica Marco Polo

 

Skoten: 19.12.2008

Naš lep samček Mak je naši družini vdan že 10 let. Kljub svoji starosti je še vedno navihan in rad poskrbi za kakšno vragolijo. Najraje se igra z našo samičko Vicky, pri tem zmaga igra "ujemi me".

Zelo rad se crklja in ne presliši nobenega »specifičnega« šuma v kuhinji, kjer bi se dalo dobiti kaj za priboljšek. Rad ima dolge sprehode in poleti zelo uživa v kopanju v reki. Kopanje v banji pa je že druga zgodba. Tudi česanje je "nebodigatreba", ampak za lepoto je potrebno potrpeti. Glede na njegovo res izredno kvalitetno dlako, pa zadostuje česanje 1 x teden.

Mak se lahko pohvali s pridobljenim nazivom: Slovenski mladinski prvak v lepoti v letu 2010 (CH.J.-SLO 2010), na kar smo zelo ponosni. Na razstavah je bil opisan kot tipičen predstavnik pasme Coton de Tulear.  Ima zelo lepo gosto belo dlako, izredno dobre kvalitete. Je zelo žilav kuža, ki zna tudi zalajati in doma vedno glasno opozori na prihod tujcev.

Samička Vicky

Rodovniško ime: Cottonly Vicky

 

Skotena: 11.09.2015

Naša Vicky je prava mala dama, ki je neumorna pri igri in crkljanju. Njeni najljubši kotički za spanje so naše blazine in vzglavniki. Najraje se igra s samčkom Makom in njeno najljubšo plišasto belo ovčko. Izid bojev za to igračko je že vnaprej znan, Vicky vedno zmaga, Mak pa pametno popusti, ker Vicky ne odneha.

Je res zelo prijaznega značaja, vedno je vesela in maha z repkom. Zelo je navezana na vse člane družine in nas zelo pogreša, ko nas ni doma. Najbolj pa je navdušena, ko gre z nami kam na potep, krajši izlet ali potovanje.

Njena dlaka je zelo lepa, izredno mehka in malenkost daljša od Makove. Zanjo je potrebno poskrbeti vsaj 2-3 x na teden in jo razčesati, sicer v dlaki nastanejo majhni vozlički, ki se jih seveda da razčesati, je pa to "cukanje" zanjo precej neprijetno.

Tudi ona uživa na sprehodih, najraje teče po travi, ne mara pa kopanja v reki, pa tudi v banjo ne gre preveč rada .